CONRAD BOQVIST

CONRAD BOQVIST är född och uppvuxen i Halmstad, men bor sedan 2005 i Stockholm.

Conrad är en mycket driven, nyfiken och kreativ musiker med en unik stilkänsla och bredd. Tyngdpunkten i spelet ligger på rytmisk improvisation och hans sprudlande gitarrinsatser är ofta skapade i stunden.

Efter att ha fullgjort musikgymnasiet på Sturegymnasiet i Halmstad, Fridhems Folkhögskola i Svalöv och slutligen Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har han kommit att bli en flitigt anlitad gitarrist i de flesta sammanhang.

Bland de artister Conrad har spelat med finner vi bland andra Gloria Gaynor, Paul Simon, Måns Zelmerlöw, Eric Gadd, Sarah Dawn Finer, Carola, Alcazar, Petra Marklund, Lotta Engberg, Maria Möller, Thomas Ledin mfl.

När Conrad Boqvist inte backar upp andra artister så uppträder han även som soloartist. Han är väletablerad inom jazz-, funk-, soulkretsar och har gett ut två skivor med originalmusik i eget namn. ”EN TOLVA TILL PAPPA” 2009 och ”SPUTNIK” hösten 2018. I egenskap av kompositör och arrangör har Conrad även hjälpt andra artister, däribland Mariette, Navid Modiri, Linda Sundblad för att nämna några.