DANIEL SJÖBERG

DanielSjobergDANIEL SJÖBERG är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har erfarenhet från såväl teater och musikal som film och tv. Han har bl.a. spelat Jesus i ”Jesus Christ Superstar” och Amadeus i pjäsen med samma namn.

I Stockholm har man kunnat se Daniel i ett antal produktioner på Stockholms Stadsteater, bl.a. ”Du kan kalla mig mamma”, ”GG”, ”Mor kurage” och ”Henrik IV”, samt i en av huvudrollerna i Ted Gärdestad-musikalen ”Sol, vind & vatten” på China Teatern. Han har även spelat den legendariska fotbollspelaren Nacka Skoglund i pjäsen ”Artisten – Storyn om Nacka Skoglund” på Nya Casinoteatern i Stockholm och på Sverigeturné.

I Globen har man kunnat se Daniel i rollen som Huxley i föreställningen ”Walking with Dinosaurs” 2009 och 2012. På TV har man bl.a. kunnat se Daniel i långköraren ”Rederiet” och han har även medverkat i de två BECK-filmerna ”Rum 302” och ”Familjen”.

Under hösten 2018 spelar Daniel den manliga huvudrollen i ”Broarna i Madison County” på Maximteatern i Stockholm och Slagthuset i Malmö.

www.danielsjoberg.se