EMMI CHRISTENSSON

Emmi ChristenssonEMMI CHRISTENSSON inledde sin musikaliska resa genom att utbilda sig via Bjärnum Musikteaterskola och Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg. Numera har framgångarna gjort att Stockholm varvat med olika scener runtom i landet och världen är hennes hem.

Under sin gedigna karriär har Emmi gjort roller i flera klassiska musikaler såsom ”West Side Story”, ”Sound of Music” och flera uppsättningar av ”Les Misérables” i såväl Sverige som Norge.

I september 2014 debuterade hon på West End som ”Christine” i ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London, en roll hon sedan repriserade 2016 i den svenska uppsättningen av fantomen på Cirkus i Stockholm.

Efter succén på Cirkus har man kunnat se Emmi på Spiran i Jönköping i rollen som ”Cosette” i ”Les Misérables”, samt hört hennes röst som ”Belle” i den svenska filmversionen av Disney’s klassiker ”Beauty and The Beast” från 2017.

I februari 2018 deltog Emmi Christensson i Melodifestivalen. Just nu kan man se henne på Oscarsteatern i musikalkomedin ”Gentlemannen” där hon spelar mot bland andra Henrik Dorsin och Suzanne Reuter.