Musikalstipendium

Musikalstipendium

OBS! På grund av den rådande pandemin kommer inget stipendium att delas ut 2020.
Vi hoppas åter kunna öppna upp ansökan 2021. Välkomna att söka igen då!

Från Broadway till Duvemåla startades med syftet att lyfta fram svenska musikalartister som gjort stora huvudroller både i Sverige och utomlands, men som ännu inte är så kända för den stora publiken i Sverige.

För att ta det ett steg längre och både hjälpa och uppmuntra blivande musikalstjärnor och samtidigt slå ett slag för konstformen musikalteater i stort, så har vi beslutat att införa ett stipendium till unga musikalartister. Så alla ni som drömmer om att bli musikalstjärnor, går musikalutbildningar från gymnasienivå och uppåt och fyller max 25 året ni ansöker är välkomna att söka!

Stipendiet på 25 000 kr (fr.o.m. 2019-05-01) kommer att delas ut årligen och delas mellan 1-2 stipendiater.

Ansökningar och nomineringar ska innehålla skriftlig redogörelse om vad personen gjort inom kulturformen musikal, så som utbildning, officiella framträdanden, eventuella roller o.s.v. som ska kunna styrkas på begäran.

Minst en liveinspelning av ett framförande av en musikalllåt bifogas som YouTube-länk eller liknande. OBS! Notera att vi endast tar emot videos, ej ljudfiler. Professionell kvalitet på inspelningen är inget krav så länge det går att bedöma framförandet.

Nominering/ansökan skickas till: info@toccaentertainment.se.

Stipendiater

2016 – Hanna Boquist
2017 – Linnea Rydqvist
2018 – Mattias Disman & Moa Pellegrini
2019 – Robban Högström

Klicka för större version.