VIKTORIA TOCCA

Viktoria ToccaVIKTORIA TOCCA har av amerikansk press sagts ha en av vår generations vackraste röster. Hon har bland mycket annat spelat Christine i ”The Phantom of the Opera”, Sissi i världspremiären av den tyska stormusikalen ”Ludwig II” samt Evita.

2011 vann Viktoria pris på Hollywood Music in Media Awards för sången ”Dark Waltz”, vilket öppnade för en karriär i USA. Hon följde upp framgången med att vinna makalösa nio (!) priser på Indie Music Channel Awards 2012, inklusive det mest prestigefyllda ”Artist of the Year” och vann sedan ytterligare fem priser 2013. Året därpå prisades Viktoria än en gång på Hollywood Music in Media Awards för den egenskrivna låten ”We’re Still Young”, vilken även slog sig in på amerikanska Billboardlistan samma år.

I Sverige har vi bl.a sett henne som en av finalisterna TV3:s ”West End Star”, som Cecilia i ”Musikäventyret Arn de Gothia” på Dalhalla och som Hanna i Åsa Jinders musikal ”Det hände i Hårga”.

Viktoria har uppträtt under flera stora internationella sportevenemang, så som Europamästerskapet i konståkning och Stockholm International Horse Show. Hon har släppt fyra fullängdsalbum, en Jul-EP och medverkat på åtskilliga samlingsskivor, som t.ex tyska ”Superstars des Musicals”, och är idag en flitigt bokad sångerska över hela världen, med turnéer i både Europa, USA och Asien i bagaget.

Under hösten 2018 spelade Viktoria den kvinnliga huvudrollen i ”Broarna i Madison County” på Maximteatern i Stockholm och Slagthuset i Malmö.

www.viktoriatocca.com